خرافات رایج در استان خوزستان

ساخت وبلاگ
دوستان همراه #کانون_آتئیست_های_خوزستان، این دومین پست از سری مطالبی که قرار هست در مورد خرافات رایج در استان خوزستان بیان کنیم در مورد ادعیه و ازدواج های اجباری در استان خوزستان قصد داریم صحبت کنیم تا شاید بتواند تغییری ولو اندک در تغییر افکار مردم نسبت به زنان بوجود بیاورد.

چند روز قبل روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان بود و این مطلب بی ارتباط با این موضوع نیست
متاسفانه ازدواج های اجباری در استان ما(خوزستان) هنوز هم - با وجود تمام تلاش های گروه های مدافع حقوق زنان در استان که البته به صورت مخفی و از طریق اطلاع رسانی حضوری یا مجازی و با هدف آشنا کردن مردم با خطرات و عواقب ازدواج اجباری و بعضا در سنین پایین انجام می شود - بسیار رایج هست.این نوع ازدواج ها در مناطق روستایی و عشایر بسیار بیشتر اتفاق می افتد و حاکمیت هم با عدم توسعه مناطق مختلف خوزستان بویژه عشایر و از ترس آگاهتر شدن مردم به این امر دامن زده است.نهایت اینگونه ازدواج ها تحمل همدیگر با وجود مشکلات موجود یا طلاق است که صدمات روحی و روانی شدیدی بویژه برای زنان در پی خواهد داشت.
در خوزستان هنوز چندین نوع ازدواج اجباری وجود دارد که به اختصار به آنها خواهیم پرداخت :

⚫️ ازدواج مصادقه
در این نوع ازدواج که به نوعی معاوضه است انگار که کالایی مبادله می شود خانواده ها دختران خود را به عقد پسران همدیگر در می آورند که معمولا برای نزدیکی خانواده ها یا قبایل صورت می گیرد و این امر به اجبار و بدون کسب رضایت دختران انجام می شود که نوعی شکنجه مادام العمر برای زنان است و حتی در صورت شکایت در این مورد نیز هیچ حمایتی از هیچ گروهی صورت نمی گیرد.در ازدواجی مشابه به نام شغار همین امر صورت می گیرد اما مهریه در آنجا در نظر گرفته نمی شود!

⚫️⚫️ ازدواج نهی یا نهوه
در این نوع ازدواج معمولا از آنجا که از بچگی یک دختر را برای یکی از اقوام به اصطلاح نشان کرده اند از ازدواج دختر با معشوق یا خواستگار دیگر نهی می شود و معمولا در صورت پیش قدم شدن شخص دیگر کار به درگیری می کشد که این امر در خوزستان بسیار اتفاق می افتد.البته حتی گاهی دختر تا آخر عمر از ازدواج منع می شود و مرد مورد نظر که قرار بود با ازدواج کند با شخص دیگری ازدواج می کند که اوج تعصب عرقی و خرافی بسیاری از مردم را می رساند.

⚫️⚫️⚫️ ازدواج فصلیه :
این نوع ازدواج هر چند هم اکنون در خوزستان کم شده است اما بعضی قبایل در نزاع هایی که به قتل منتهی می شود و معمولا هم بر اثر نزاع های به اصطلاح ناموسی رخ می دهد بزرگ قبیله قاتل دختری را به اجبار به قبیله مقتول می دهد تا نزاع پایان یابد بدون اینکه اجازه دختر را بگیرند.
همه این رسم ها ریشه در خرافات و در جاهایی در دین مردم دارد که بلای جان زنان بیگناه این استان شده است و زندگی آنان را تباه کرده است.علاوه بر این ها باید منع از تحصیل دختران به بهانه حفظ عفت و کرامت را باید اضافه کرد که به تداوم بیسوادی دختران، محروم شدن از حق طبیعی تحصیل و پدیده مادران بیسواد می انجامد و راه را برای ادامه این آیین های خرافی باز می گذارد.
متاسفانه هنوز جامعه خوزستان به این بلوغ فکری نرسیده است که زنان علاوه بر خانه داری و بچه داری می توانند در تحصیل نیز موفق باشند و گام هایی بلند برای پیشرفت این منطقه محروم بردارند .
قتل های ناموسی که معمولا فقط به خاطر یک رابطه بسیار معمول و برای آشنایی جهت ازدواج صورت می گیرند دیگر جای خود دارد و به ظلمی بی پایان برای دختران این سرزمین بدل شده است و هر سال شاهد قتل هایی از این دست در همه جای خوزستان به هستیم که ریشه در مذهب اسلام و سنت اعراب جاهلیت دارد و به خیال خودشان یک انسان گناهکار کشته شده است و خداوند! برای آن مجازاتی در نظر نگرفته است.
در پایان هم لازم است به بازار گرم ادعیه فروشان بویژه در شهرهای اهواز و شوش اشاره کنم که از باورهای خرافی مردم کمال سوء استفاده را می کنند و به آنها در عملی شدن این ادعیه مثلا برای ازدواج یا تداوم ازدواج وعده و وعید آنچنانی می دهند و مبالغ هنگفتی هم بابت آن دریافت می کنند.به امید روزی که با روشنگری فعالان حقوق مدنی ، حقوق زنان و کسانی که به این باور رسیده اند که ریشه همه این تیره روزیهای زنان مذهب و سنت است خوزستان و ایرانی بدون خرافات و جاهلیت را شاهد باشیم.

کانون آتئیست های خوزستان

معرفی فیلم های مربوط به خداناباوری یا بی‌خدایی...
ما را در سایت معرفی فیلم های مربوط به خداناباوری یا بی‌خدایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bxodayan بازدید : 122 تاريخ : پنجشنبه 18 بهمن 1397 ساعت: 19:25